Live Music

Livelogga

Varje söndag kör vi livemusik på Akkurat. Du kan se allt från proffsens hobbyband,
”up and coming” till gamla hjältar.
Det är alltid fri entré och först till kvarn som gäller oavsett vilka som spelar.
Vi håller dock stenhårt på 18-årsgränsen även i målsmans sällskap.
Observera att 2018 börjar bandet lira efter 21:00!

 

Mar252018

Ringo Franco

Punk-Rock-Raggamuffin!

Continue reading

Om du suttit och funderat på hur raggamuffintoast låter över rockriff och ösigt komp så är Ringo Franco det perfekta svaret.

Nu har bandet dessutom en ny strängbändare med sig: Pontus Snibb som levererar full energi på scenen ihop med de andra herrarna: Papa Dee,  Surjo Benigh och Hubbe8Ball.

https://open.spotify.com/artist/7hW5vFCaQIyOzTDD0buXha

Apr012018

The Rad Trads

…ett av de röjigaste banden väster om Hudson River Continue reading

Det har gått fem år sen de valde varann, medlemmarna i The Rad Trads. Kärleken till artister som Dr John, The Band och Joe Cocker var en gemensam faktor liksom, såklart, ett stort intresse för öl. Samtliga ingredienser gör dem till en skönt svängig hybrid av indie rock och Americana, med extremt mycket blues och jazz i botten.

Tänk er samma enormt medryckande spelglädje och kompetens som Southside Johnny & Asbury Jukes, och så in med massor av Delta blues, mer blås och en tidsmaskin. och såklart de starka influenserna av en enormt lekfull Allen Toussaint, experimentlustan och den rena upptäckarglädjen. Där nånstans landar The Rad Trads.

Bandet har flera sjungande medlemmar, den raspigaste rösten, den där som låter som den sett livets allra mörkaste prång, och djupast ner i whisky-kaggen, heter John Fatum, bandets sjungande trummis, Patrick Sargent spelar sax och sjunger, ”Big Red” Mike Harlen spelar bas och sjunger, Alden Harris-McCoy är den sjungande gitarristen. Michael Fatum sjunger och spelar trumpet.

Det här kan bli en av de svettigaste kvällarna på länge!

https://open.spotify.com/user/barbie64/playlist/3OuW4R5E3E1eTvMI62mkbt

Apr082018

Blues Caravan 2018

med Mike Zito, Vanja Sky och Bernard Allison
Continue reading

Blues Caravan 2017 (Blues Got Soul) gjorde nio mycket uppskattade konserter i Sverige.

Det som skiljer Blues Caravan 2018 från tidigare versioner är att vi denna gång får höra två mycket tunga profiler, tillsammans med en spännande nykomling.

Alla tre släpper nya plattor i början av 2018. Ruf Records, etablerat för snart 25 år sedan, lyckas ofta leta fram nya talanger långt utanför de traditionella bluesländerna USA och England. Nu har man hittat en 23årig kroatisk gitarrist inspirerad av Rory Gallagher, Albert King och Stevie Ray Vaughan. Vanja Sky har redan etablerat sig i Balkanstaterna, och med hjälp av sitt debutalbum som kommer på Ruf i februari 2018 och den omfattade turnén med Blues Caravan bör hon få ett internationellt genombrott.

Vissa efternamn ger omedelbar respekt på bluesscenen. Bernard Allison är son till självaste Luther Allison från Chicago, den första musikern som Ruf Records signade, och han kom över till Europa för många år sedan för att turnera med sin far, som bodde i Paris. Redan 1990 släpptes hans debutplatta och sedan dess har det kommit ca 17 stycken. Bernard är en dynamisk och färgstark musiker.

Mike Zito är en mycket fin låtskrivare och gitarrist från Missouri, som har släppt 12 plattor och turnerade runt världen i flera år med all-star-bandet Royal Southern Brotherhood (med Cyril Neville och Duane Allman) innan han återgick till sitt eget band The Wheel.

Basisten Roger Inniss är en veteran som har spelat med alla från Chaka Khan till Climax Blues Band. Han var också med i den mycket uppskattade Blues Caravan 2017, ”Blues Got Soul”. Trummisen Yonrico Scott spelade med Derek Trucks i 15 år, och ingick tillsammans med Mike Zito i all-star-bandet Royal Southern Brotherhood.

 

Apr152018

Baskery

Banjopunk, newfolk, nordicana och syskonstämmor Continue reading

Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen.

Denna högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnérande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin.
Bandet har öppnat för bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile.

Förvänta er ”banjopunk”, ”newfolk”, ”nordicana”, en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor.

Baskery är:
Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor
Stella Bondesson: kontrabas och sång
Sunniva Bondesson: Akustisk och elektrisk gitarr och sång

Apr222018

Louisiana Avenue

Kanske Sveriges bästa New Orleansband Continue reading

Louisiana Avenue – Återkomsten!

Efter låg profil under vintern är dom tillbaka på sin favoritscen med en kappsäck nya originallåtar och utökad blåssektion. Spelningen markerar starten på en omfattande turnésommar så ta med polarn och missa inte detta tillfälle!

”Helt plötsligt fick jag en käftsmäll av vad som precis blivit mitt nya favoritband” – Danny Saucedo

”Hell, the band sounds great” – George Porter Jr (The Meters)

”Vilken glädjechock! Har aldrig sett något liknande i Sverige” – Gunhild Carling

”Det är Karneval! Det är Glädje! Alla ska me!”

På scen 21:00

Apr292018

Smalare Än Thord: dag 1 av 2

Coverbandens coverband

Continue reading

462105db9b78ea24fa16d4114aa887dbb371851cAkkurat kör inte coverband. Men om vi skulle göra
det så skulle välja Smalare än Thord.

Och nu när bandet i fråga firar så många år på scen genom att äntligen göra en LP med egen musik så skall det tydligen firas med stort kalas på ett mer månghövdat etablissemang senare i år – Men vi passar på att knô in 2 dagar här.

Konceptet är som det alltid varit – kom hit i tid så du får plats

På scen 21:00

 

 

Apr302018

Smalare Än Thord: dag 2 av 2

Coverbandens coverband

Continue reading

Akkurat kör inte coverband. Men om vi skulle göra
det så skulle välja Smalare än Thord.

Och nu när bandet i fråga firar så många år på scen genom att äntligen göra en LP med egen musik så skall det tydligen firas med stort kalas på ett mer månghövdat etablissemang senare i år – Men vi passar på att knô in 2 dagar här.

Konceptet är som det alltid varit – kom hit i tid så du får plats

På scen 21:00

 

 

May062018

Perfect Blue Sky

Feat. Jane Kitto

Continue reading

PBSÄntligen välkomnar vi tillbaka Jane Kitto med sitt band Perfect Blue Sky. Sen senast dom var här har dom fått ihop en platta till, ”The eye of Tilos”.  som ligger helt rätt och tredje singeln Fiction Man brakar rakt in där vi känner igen dom: ”Neo Hippi-delic”

Perfect Blue Sky är ett multinationellt band med bland annat Pontus ”Pna” Andersson. Dom kommer just från turné i Estland och Finland, och skall i sommar ut på turné i England i sommar.

Kom förbi och önska dom lycka till!

https://www.youtube.com/c/PerfectblueskyNetwork

facebook.com/Bendmeyoursky

 

May202018

Duncan Reid and the Big Heads

Powerpopens Peter Pan – Duncan Reid från ”The Boys”

Continue reading

Det finns endast två personer som spelat med the Ramones utan att få epitet “Ramone” till sitt förnamn. Duncan Reid är en av dessa personer.

Som sångare och bassist i Joey Ramones favoritband ”The Boys” red Duncan på 1970-talets punkvåg ihop med Sex Pistols, The Clash och Generation X, och ”The Boys” var ett av dessa powerackordspionjärer.

The Big Heads låt ”Montevideo” från skivan ”Little Big Heads”,  förärade Duncan stadens nycklar till Urguays huvudstad. Något som endast Elton John och Paul McCartney lyckats med.

2017 släpptes tredje plattan: ”Bombs Away” som var nominerad till årets album av Vive Le Rock Awards.

Duncan Reid and The Big Heads dundrar in kl 21:00.

https://duncanreidandthebigheads.com/

https://www.facebook.com/DuncanReidTheBigHeads/

https://open.spotify.com/artist/15VNyCsUxdJPr3huzwfToi