Live Music

Livelogga

Varje söndag kör vi livemusik på Akkurat. Du kan se allt från proffsens hobbyband,
”up and coming” till gamla hjältar.
Det är alltid fri entré och först till kvarn som gäller oavsett vilka som spelar.
Vi håller dock stenhårt på 18-årsgränsen även i målsmans sällskap.
Observera att 2018 börjar bandet lira efter 21:00!

 

Sep302018

The Ballroom Band

Releasefest för ny singel!

Continue reading

Releasefest för nya singeln ”Bells are ringing” och  en ny säsong av SVT Babels ”Poppoesi” där bandet medverkar som husband!

The Ballroom Band har sedan starten 2010 skaffat sig ett internationellt rykte att vara Nordens bästa Americana band och blev listade som detta 2013 av Americana Roots Magazine som skrev: ”This is a party band, you need a hell of a party to out do them!”.

Det som är mest utmärkande live är spelglädjen, energin och den stora spännvidden musikaliskt som går igenom Folk, Alt Country, Rock, Blues, Mariachi & Americana.

“Think Emmy Lou HarrIs, The Band, Bob Dylan and Merle Haggard, but wIth a swedish accent, that summarIzes The Ballroom Band.” – Zero Magazine

Det kommer bli avslappnat, opretentiöst, trångt och kul och träffa alla Stockholmare igen!

Martin Frontman Andersson – sång & gitarr
Pelle Andersson – dragspel, orgel, mandolin, kör
Jonas Lönngren – lap steel, banjo, gitarr, kör
Clas Lassbo – kontrabas och kör
Fredrik Myhr – trummor
+ hemlig gäst

På Spotify

https://open.spotify.com/artist/6ZKF58jmZ1Bm3gwdtjGxGa

Oct072018

Ben Granfelt

Finske gitarrhjälten levererar melodisk rockblues

Continue reading

Uppvärmd med tre veckors europaturné så avslutar Ben Granfelt här på Akkurat.

I år släpptes, hör och häpna, sextonde (!) soloskivan ”My Soul To You” där han ännu en gång triumferar strängarna och det låter både luftigt och tungt.

Och till alla soloskivor skall ju också läggas år ihop med med Wishbone Ash, Leningrad Cowboys, Guitar Slingers och Los Bastardos Finlandeses  – en ganska svängig skara

Kom och inmundiga allsköns delikatesser på scenen.

Oct142018

Levi Parham

Amerikansk country-soul med stabil bluesbotten

Continue reading

Musik, liksom livet, är alldeles endimensionell om det inte finns hjärta och tanke.
Levi Parham är en tänkare med stort hjärta och nu kommer han till Skandinavien.
Multi-instrumentalisten från Oklahoma har övertygat en växande publik om att hans country-soul med stabil blues-botten är ”det nya svarta”.

Med senaste plattan ”These American Blues” kommer han så nära. Det är de lågmälda folksy-melodiernas mästare som kommer hit. Vackra, smarta sånger för en generation musikälskare som inte nöjer sig med något mindre än innerligt vackert.

Hans kommande album kommer förresten heta ”It´s all good” och är inspelat i Muscle Shoals med goda vänner som alla bidragit med en massa musikaliskt sväng. Tänk en hybrid mellan (en yngre) Van Morrison och intensiteten hos Sam Cooke. Där någonstans landar Levi med sin redan imponerande katalog av låtar.

Han nämner i intervjuer ofta sin far. En pappa som spelade mycket musik som formade den unge Levi. Han mor var den som fick honom att helt våga satsa på musiken.
Och vännen Jimmy LaFave, som tragiskt nog gick bort 2017, var den som fick honom att ta det sista steget ut till en publik. Så Levi är en man från stabila omständigheter, en trygghet som hörs i varenda en av hans låtar. Som alla handlar om livet självt. Om mörkret ibland, men allt oftare om ljuset. Som i jazziga ragtime-doftande ”Don´t care none” från senaste albumet.

Ifjol gjorde han inte mindre än tre europeiska turnéer, och nu är det så Skandinaviens tur att få ta del av upplevelsen som är en konsert med Levi Parham. Den lite taggiga rösten, det personliga tilltalet och variationen av genrer.

https://open.spotify.com/user/barbie64/playlist/7rx6Ib10hcqqwUvZBu683B

Oct212018

Det Blev Handgemäng

Slagsmålsblues

Continue reading

Det Blev Handgemäng är ett gnisslande vagnshjuls färd genom ödemarken, ekot av en bugalú efter att den sista gudsförgätna gästen blivit utslängd från baren, den långa promenaden mot casinot dagen efter att du fått sparken. Det Blev Handgemäng på din gata, utanför ditt hus, och du gillade det.

Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen.

Gruppmedlemmar
Elin Engberg: sång, kontrabas
Christoffer Johansson: sång, gitarr, banjo
Bror Gunnar Jansson: sång, gitarr
Emanuel Svensson: trummor

 

Oct282018

Ida Bang & The Blue Tears

Äntligen tillbaka med ny musik!

Continue reading

Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band från Stockholm som lyfts fram som det nya bluesstjärnskottet i Norden och här var det senast 2 år sedan dom lirade.

Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande retro-/roots-band med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter.

Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde succé och blev tävlingens stora ”snackis”, vilket banade väg för mer turnerande även utanför Sveriges gränser.

Sommaren 2016 släppte bandet även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som innehåller 11 egenskrivna låtar vilka visar på bandets bredd. Sedan starten 2013 har deblivit ett eftertraktat band som synts på alla Sveriges större bluesfestivaler och klubbar.

Sångerskan och låtskrivaren Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Hon har gjort mycket för den nya, modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues -ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm – men hon har även setts som klubbarrangör på legendariska jazzklubben Fasching.

The Blue Tears består av fyra talangfulla och erfarna musiker:

John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor.

Låtmaterialet har influerats avartister som Bonnie Raitt och Tedeschi Trucks Band, medan soundet kan jämförasmed The Black Keys och Alabama Shakes.

Nov042018

Girls Guns and Glory

Snygg americana, honky-tonk-country

Continue reading

Kan bli årets liveupplevelse!

Tidigt 2017 var de här med The Temperance Movement. Nu är det dags att besöka Sverige för en egen turné. En hel månad kommer de att nöta Skandinaviska vägar med sin bitterljuva hybrid av traditionell country och kontemporär Americana.

Rootsy Music har genom åren haft en viss förkärlek för hårt arbetande, flitigt turnerande amerikanska band. Band som kör mil efter mil på ödsliga skogsvägar, lägger motorvägarna bakom sig och spelar sig samman. Som bygger sin publik och växer som låtskrivare, artister och människor.

Girls Guns and Glory har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ‘n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Girls Guns and Glory har gjort det senaste decenniet.

Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

Hösten 2016 släppte de senaste plattan ”Love and Protest” – ett klart bevis på att Girls Guns and Glory är långt mer än ett bra bar-band. Det här är ett band som är bra på riktigt! Sångaren, gitarristen och låtskrivaren Ward Hayden berättar: ”We’ve done 10 years of touring, living, learning and growing, maturing and developing a broader world view, a view outside of the small town where I grew up.”

 

https://open.spotify.com/user/barbie64/playlist/5xYEhsrcrrWBwGAg4oiKhd?si=GWpH1qh0QimUnAcA2we6jQ