Om Akkurat english

Akkurat öppnade redan hösten 1995. Vi har sedan dess varit den ledande ölrestaurangen i Sverige och rankas som en av de absolut bästa i världen.
Vårt mål är och har alltid varit; att stödja de små hantverksbryggerierna och jobba för att utveckla ölkulturen. Vi har i dagsläget 28 olika fatöl – Det är absolut inte flest i Sverige men vi tycker att det räcker gott och väl. Öl måste som bekant omsättas för att hålla sig fräsch.
Där emot har vi en stor källare där vi förvarar vår årgångsöl.
Öl som tål och till och med mår bra av att ”ligga till sig”.

I restaurangen serverar vi högkvalitativ och hemlagad mat. Några av våra rätter har blivit riktiga klassiker och våra musslor säljs nu i närmre 20 ton per år. Trots att en del rätter står sig år efter år så försöker vi byta ut en del då och då för att hålla oss på tårna, vara intressanta samt att få ta del av säsongens råvaror.
Det går naturligtvis bra att bara komma in, slå sig ner i baren eller bardelen i mån av plats, och ta något att äta. Vill du däremot sitta i restaurangdelen så ber du personalen om hjälp med ett bord..

Vi har öppet 7 dagar i veckan och serverar lunch på fredagar.
Då hittar du, förutom ett urval av våra mest populära rätter, också en dagens lunch, dagens vegetariska samt dagens sallad.
Vi har också en av världens mest välsorterade whiskybarer.
Micke Nilsson är ansvarig för denna så väl som våra mycket populära whiskyprovningar.
Sista söndagen varje månad kör vi livemusik. Det är alltid fri entré oavsett vem eller vilka som spelar. Då kan du få se allt från lokala okända band och proffsens hobbyprojekt till nytt och hett eller gamla veteraner. Oavsett stil eller artist så håller musiken alltid väldigt hög klass. Även på den fronten har vi byggt upp ett rykte som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser.

Kort och gott
Vi älskar det vi gör och gör det alltid med en stor dos passion.
Vi hoppas att du skall upptäcka det och vara en del av oss och det vi gör.
Räkna dock med att det kan ta några besök innan du hunnit uppleva hela sortimentet.

Välkommen in!