Sep162018

Trickbag

Housrockin’ Rhythm’n’Blues

2016 släppte Trickbag sin sjunde fullängdare ”With Friends Vol.2” och återigen visade de att de är ett av Europas bästa och mest autentiska Bluesband. Detta var fortsättningen och uppföljaren till den unika och hyllade Vol. 1 som med sin långa lista av Amerikanska bluesstjärnor var det första gäst-artist albumet i sitt slag skapat av ett Europeiskt bluesband.

Till det nya alstret valde Trickbag att spela in stora delar av plattan i Kalifornien där bandet gjort tre turnéer de senaste åren och där många av de bästa inom genren återfinns…Kim Wilson, James Harman, Kid Ramos, Junior Watson, Rusty Zinn, Aki Kumar, Kid Andersen, Nathan James…är bara några av de medverkande på det senasate albumet!

Förutom att Trickbag tillhör toppskiktet i Europa vad det gäller att backa upp andra artister så står bandet sen länge minst lika stadigt på egna ben. Ryggraden består av Tommy Moberg – sång och Lars Näsman (kontrabas, sång) – båda nominerade för sina insatser inom bluesen av Mönsterås Bluesfestival, Janne Rosenqvist stipendiet samt båda två invalda i International Blues Hall Of Fame 2015.

Det senaste decenniet har de båda Europeiska toppnamnen Steve ”West” Weston (UK) – munspel och Tomi Leino (FIN) – Gitarr varit stadiga medlemmar i Trickbag & lägger ni därtill den rutinerade Pianisten Fredrik Von Werder samt Johan Svensson (The Domestic Bumblebees) – trummor så har ni en akt i världsklass.

Vare sig det handlar om Blues, Rock n´roll, Rhythm n´Blues eller Soul så levererar detta band alltid, och live är de en explosiv akt där bandmedlemmarna alltid går upp på scen med maximal energi!