Apr012018

The Rad Trads

…ett av de röjigaste banden väster om Hudson River

Det har gått fem år sen de valde varann, medlemmarna i The Rad Trads. Kärleken till artister som Dr John, The Band och Joe Cocker var en gemensam faktor liksom, såklart, ett stort intresse för öl. Samtliga ingredienser gör dem till en skönt svängig hybrid av indie rock och Americana, med extremt mycket blues och jazz i botten.

Tänk er samma enormt medryckande spelglädje och kompetens som Southside Johnny & Asbury Jukes, och så in med massor av Delta blues, mer blås och en tidsmaskin. och såklart de starka influenserna av en enormt lekfull Allen Toussaint, experimentlustan och den rena upptäckarglädjen. Där nånstans landar The Rad Trads.

Bandet har flera sjungande medlemmar, den raspigaste rösten, den där som låter som den sett livets allra mörkaste prång, och djupast ner i whisky-kaggen, heter John Fatum, bandets sjungande trummis, Patrick Sargent spelar sax och sjunger, ”Big Red” Mike Harlen spelar bas och sjunger, Alden Harris-McCoy är den sjungande gitarristen. Michael Fatum sjunger och spelar trumpet.

Det här kan bli en av de svettigaste kvällarna på länge!