Nov042018

Ward Hayden & the Outliers (f.d. Girls Guns and Glory)

Snygg americana, honky-tonk-country

Kan bli årets liveupplevelse!

Tidigt 2017 var de här med The Temperance Movement. Nu är det dags att besöka Sverige för en egen turné. En hel månad kommer de att nöta Skandinaviska vägar med sin bitterljuva hybrid av traditionell country och kontemporär Americana.

Rootsy Music har genom åren haft en viss förkärlek för hårt arbetande, flitigt turnerande amerikanska band. Band som kör mil efter mil på ödsliga skogsvägar, lägger motorvägarna bakom sig och spelar sig samman. Som bygger sin publik och växer som låtskrivare, artister och människor.

Girls Guns and Glory har lika enkelt som genialt musikkoncept. Ta tidig rock ’n’ roll, country, rå blues plus annan amerikansk rotmusik som du älskar, processa och gör musiken till din egen och ge dig ut på vägarna och spela, spela, spela…Det är precis det Girls Guns and Glory har gjort det senaste decenniet.

Till en början på små honky tonk-barer hemma i Boston, sedan på lika små barer över hela USA. Men efterhand som den otroligt lojala publiken vuxit har spelställena blivit större och större och på senare år har bandet även fått välförtjänta hyllningar i pressen.

Hösten 2016 släppte de senaste plattan ”Love and Protest” – ett klart bevis på att Girls Guns and Glory är långt mer än ett bra bar-band. Det här är ett band som är bra på riktigt! Sångaren, gitarristen och låtskrivaren Ward Hayden berättar: ”We’ve done 10 years of touring, living, learning and growing, maturing and developing a broader world view, a view outside of the small town where I grew up.”